NOVI TOPLINSKI VAL

Vruće za mimohod, do kraja tjedna i +40

03.08.2015 u 09:17

Bionic
Reading

Tjedan koji je pred nama ponovno će obilježiti vedro, sunčano i vrlo vruće vrijeme s maksimalnim temperaturama koje bi ponegdje mogle dosezati 40°C. Vjerojatnost za pljusak tijekom mimohoda u Zagrebu vrlo je malena, gotovo nikakva, no bit će neugodno vruće i sparno

U utorak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu naoblaku. Poslijepodne se mjestimice očekuje jači razvoj oblaka uz malu mogućnost za poneki pljusak, uglavnom u gorskoj unutrašnjosti i zaleđu Dalmacije. Vjerojatnost za kišu tijekom mimohoda u Zagrebu je vrlo mala. U unutrašnjosti će puhati slab istočni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 17 do 21, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 30 do 35°C.

U srijedu će posvuda pretežno sunčano ili vedro. Poslijepodne će tek ponegdje biti više oblaka uz malu mogućnost za poneki pljusak. Temperature će posvuda još malo porasti. U unutrašnjosti će puhati slab istočni vjetar, a na Jadranu slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 18 do 23, a na Jadranu od 24 do 28°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 31 do 36 stupnjeva Celzijevih.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano ili vedro. Poslijepodne je tek ponegdje u unutrašnjosti moguć mali i umjeren razvoj oblaka. U unutrašnjosti vjetar će biti slab, promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhat slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 18 do 22, a na Jadranu od 25 do 29°C. Najviša dnevna kretat će se od 34 do 39°C.

U petak će i dalje biti pretežno sunčano i vedro. Poslijepodne je tek ponegdje u gorskoj unutrašnjosti i zaleđu Dalmacije moguć poneki pljusak. U unutrašnjosti vjetar će biti slab, promjenjiva smjera. Na Jadranu će ujutro puhati slaba i umjerena bura, a kasnije maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će ići od 18 do 22, a na Jadranu od 25 do 29°C,. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 34 do 39°C, ponegdje možda čak i 40°C.

Tijekom vikenda vrijeme se neće značajnije mijenjati pa će i dalje biti sunčano i vrlo vruće.