ČEKA SE ODLUKA STRANKE

Vrdoljak zove SDP-ovce da potpišu za opoziv, odazvao se Franko Vidović

08.05.2017 u 17:37

Bionic
Reading

Iako Sabor odmara zbog lokalnih izbora, nema mira u HNS-u, koji je nastavio skupljati potpise za opoziv Vlade. Poziv su ponovno uputili i SDP-ovcima, a odazvao se zasad Franko Vidović

Iako je HDZ prikupio većinu glasova kako bi Gordan Jandroković postao predsjednik Sabora, ima li premijer Andrej Plenković većinu koja podržava njegovu Vladu bit će jasno tek nakon izbora kada će u Saboru tražiti podršku za nove ministre.

Ima li Plenković većinu želi provjeriti i HNS, koji je prošli tjedan pokrenuo inicijativu za opoziv Vlade. Do sada su prikupili 13 potpisa, no to im nije dovoljno. Stoga je šef HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao SDP da se pridruže inicijativi.

'Kolege i prijatelji, liberali iz IDS-a, pridružili su nam se zajedno s HSU-om i stavili svoja tri potpisa na naš prijedlog za opoziv Vlade. Sad nas je 13 od potrebnih 31 i nadam se da će nam se kolege socijaldemokrati uskoro pridružiti inicijativi. Mislim da je svima potpuno jasno da, nakon što se potpunom kaosu na desnici između Mosta i HDZ-a danas priključio i Hasanbegović, stabilne većine u Saboru jednostavno nema', napisao je Vrdoljak na Facebooku.

U HNS-u nam govore da postoje signali kako bi SDP mogao potpisati tu inicijativu, no u u glavnoj oporbenoj stranci kažu da odluku o davanju podrške nisu donijeli. Hoće li, govori nam niz sugovornika iz te stranke, ovisit će o odluci Predsjedništva.

Međutim, član Predsjedništva Franko Vidović najavio je da će dati svoj potpis HNS-ovoj inicijativi. 'Kolega Vrdoljak kuca na otvorena vrata. Ja ću sigurno potpisati inicijativu, mada ne vidim u čemu se suštinski razlikuje od inicijative za smjenu Barišića, Marića, Dalić... drago mi je da isto vidimo stvari, napisao je Vidović na svom Facebooku.

SDP svojom inicijativom nije uspio smjeniti ministra financija Zdravka Marića, no u međuvremenu su najavili da će tražiti opoziv Martine Dalić. Kada će taj prijedlog biti upućen u proceduru nije sasvim jasno, s obzirom da je Sabor trenutno na pauzi.