HNS-OVCI ODLUČILI

Vrdoljak se vraća, hoće li Štromar izletjeti iz Vlade?

19.10.2017 u 20:56

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak vraća se u politiku u velikom stilu: jedini je kandidat za predsjednika HNS-a. Hoće li u Vladi zamijeniti Predraga Štromara koji trenutno obnaša dužnost predsjednika stranke, HNS-ovci ne otkrivaju

HNS je u izvršnoj vlasti sudjelovao u vladama predvođenima SDP-om, a od lipnja ove godine prvi put su u koaliciji s HDZ-om.

Nakon lipanjske odluke tadašnji predsjednik stranke Ivan Vrdoljak podnio je ostavku, a određeni broj članova stranku je napustio te su osnovali svoju.

Milorad Batinić, član Predsjedništva HNS-a i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a, kazao je u četvrtak da je Predsjedništvo na sjednici donijelo odluku da kandidat za predsjednika stranke bude Ivan Vrdoljak, za zamjenika Predrag Štromar, za potpredsjednicu Marija Puh i Ivan Gulam, javlja HRT.

'O tome smo razgovarali unazad zadnjih mjesec i pol dana - i sa Predsjedništvom i sa širim članstvom. Tko će u konačnici biti kandidat odlučit će se na Predsjedništvu stranke', rekao je Batinić. 

  • +5
Povratak Ivana Vrdoljaka Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na novinarsko pitanje što će Vrdoljak ponuditi HNS-u, Batinić je rekao: prije svega ne treba zaboraviti da je Ivan Vrdoljak bio predsjednik stranke, sada je kandidat. Mi smo tada već imali jasan plan i program HNS-a. No okolnosti su se promijenile i unutar HNS-a i na političkoj sceni tako da će se najprije morati redefinirati program HNS-a.  HNS je u Vladi Republike Hrvatske',

Na pitanje hoće li Vrdoljak ako postane predsjednik zamijeniti Predraga Štromara na mjestu potpredsjednika Vlade, Batinić je kazao da o tome nisu razgovarali.

Andrej Plenković i Predrag Štromar Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek