'osobno sam bila protiv'

Pusić otkrila kada je čula da Vrdoljak šuruje s Plenkovićem te što mu je rekla

12.06.2017 u 12:18

Bionic
Reading

Bivša zastupnica HNS-a Vesna Pusić, koja je sa svojom strankom raskrstila nakon što u Saboru s još troje kolega glasala protiv ulaska HNS-ovih ministara u Vladu, rekla je u ponedjeljak da joj je sad već bivši šef HNS-a Ivan Vrdoljak 'prije nekoliko tjedana' rekao da pregovara s Andrejom Plenkovićem. 'Rekla sam mu da u tome ne mogu sudjelovati s obzirom na svoj politički put, ali mogu shvatiti to ako novo vodstvo stranke odluči ući u Vladu da spasi obrazovanje', rekla je Pusić

Bivša saborska zastupnica HNS-a Vesna Pusić, danas nezavisna zastupnica, rekla je gostujući na N1 televiziji da je svom bivšem šefu stranke Ivanu Vrdoljaku prije nekoliko tjedana jasno dala do znanja do ona osobno ne može i neće sudjelovati u eventualnoj koaliciji s HDZ-om, ali i da bi mogla shvatiti drugačiju odluku vodstva HNS-a.

'Znala sam da Vrdoljak razgovara s Andrejom Plenkovićem. Ali tada se govorilo da bi se s HDZ-om išlo u suradnju zbog konkretnog cilja: spašavanja sustava obrazovanja i znanosti', rekla je Pusić.

Potom je objasnila na što je točno mislila kada je rekla da osobno neće sudjelovati u tome.

'Nisam nikakav fanatik. Čovjek ulazi u politiku da bi se postiglo neke ciljeve ako je to moguće: prekinuti koketiranje s ustaštvom, više novca za obrazovanje i znanost, Darwinova teorija, a ne kreacionizam, potom građanski i spolni odgoj u školama. I danas bih rekla da osobno, zbog svoje cijele karijere, neću sudjelovati u tome, ali vidim čak i neku logiku u tome da se cilj za koji se boriš, ako ga možeš postići s novim vodstvom... Dapače, mislim da bi to bilo vrijedno toga', rekla je Vesna Pusić.

Na pitanje po čemu se onda njezina razmišljanja razlikuju od Vrdoljakovih, Pusić je odgovorila: 'Jer sam ja doista mislila da se radi o spašavanju obrazovanja, ali to se neće dogoditi.'

Vesna Pusić tvrdi da je 'većina ljudi u stranci' znala da se razgovara s HDZ-om, ali da Anka Mrak Taritaš tada nije znala za te razgovore koje su vodili šefovi HDZ-a i HNS-a Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak.

Vesna Pusić kaže kako smatra da se Vrdoljak mora vratiti u stranku.

'Ako si doveo stranku u taj salto mortale, onda moraš pomoći da se to izvede ili ne provede. U petak, bilo mi je muka, nije bilo nikoga da taj projekt brani. Da mislim da je to izvedivo, ustala bih i branila', rekla je Pusić.