PRIOPĆENJE KRIVO PROTUMAČENO

Vrdoljak: Nema razjedinjenosti u koaliciji!

17.12.2012 u 18:55

Bionic
Reading

Je li pad kreditnog rejtinga uzburkao odnose u koaliciji? Da je savez načet u redovima vladajućih, javno odlučno odbijaju. Nakon što je premijer Zoran Milanović jučer odbacio mogućnost rekonstrukcije Vlade, iz HNS-a nakon kritičkog priopćenja stižu čvrsta uvjeravanja o stabilnosti koalicije

'Ljude ne da mi ne pada na pamet mijenjati, nego ću im dati još i dodatni vjetar u leđa. Naravno, ne ide preko noći i ne ide preko koljena', poručio je jučer premijer Zoran Milanović, priznajući da je stanje u zemlji teško, no ne i katastrofično, pa nema razloga za novom kadrovskom križaljkom.

Sve su zato izvjesniji izgledi za proračunsko preslagivanje jer popis želja za 2013. godinu ostaje isti - ubrzanje reformi, bolja poslovna klima i povlačenje novca iz EU-a, nove državne investicije i, u konačnici, gospodarski rast.

Cilj bi svima u Banskim dvorima morao biti isti, pa je HNS-ov vikend manevar s priopćenjem na tom tragu komentirao i SDP-ov potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

'Kolege su očigledno izražavale nekakav svoj pogled i stav, međutim, oni su sukreatori politike, oni su sukreatori Plana 21 i nose jednaku odgovornost kao i svi drugi članovi Vlade', rekao je Grčić.

Smatra li ipak da ima i veću, budući da HNS drži ministarstvo gospodarstva, diplomatski je zaključio. 'Pa, evo, vi ste to rekli', poručio je Grčić.


Apostrofirani HNS-ov ministar Ivan Vrdoljak primjedbu kolege SDP-ovca kaže ne želi komentirati, no ipak podsjeća da je teret na zajedničkim plećima.

'Ne postoji nikakav supermen, koji može iz bilo kojeg ministarstva odraditi posao, a da ostali gledaju. Bio on na bilo kojoj funkciji u ovom ministarstvu. To znači, ili smo svi uspjeli ili smo svi propali. To je jednostavno svima jasno u glavama', kaže Vrdoljak u razgovoru za Media servis.

Očito, razgovor s premijerom umirio je kritične koalicijske duhove. Vrdoljak, pak, napominje da su na stolu bile druge, puno važnije teme, a ne HNS-ovo priopćenje koje je ističe u javnosti krivo protumačeno.

'Nema razjedinjenosti koalicije. Mi smo čvrsta koalicija koja će voditi Vladu i sljedeće tri godine i nema tu nikakvog razmimoilaženja. Još jedna poruka - to je čvrsta i stabilna koalicija ljudi koji zajedno rade', poručio je Vrdoljak.