I BUDUĆI ZAMJENIK, TAKOĐER

Vrdoljak: Lorencin je odličan dečko

13.03.2013 u 20:12

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak povodom nove kadrovske križaljke u Vladi imao je samo riječ hvale. Za svog bivšeg bliskog suradnika Darka Lorencina, koji s pozicije Vrdoljakovog pomoćnika odlazi na čelno mjesto Ministarstva turizma, kazao je da je odličan dečko, a za Lorencinova pomoćnika Ratomira Ivičića rekao je pak da mu je prijatelj

'Darko Lorencin je odličan dečko, odličan suradnik. Na temelju zajedničke suradnje mogu samo izraziti uvjerenje da će odlično odraditi posao', kazao je Vrdoljak.

O budućem zamjeniku Ratomiru Ivčiću poručio je novinarima da od njega očekuju da nešto više kaže u prvom danu. 'Idući tjedan ćemo sve reći. Dečka mogu samo pohvaliti i reći da mi je drago zbog njega', naglasio je. Na novinarsko pitanje, zašto ga naziva dečkom, ministar je kazao da ga tako naziva jer mu je prijatelj.

Nakon ostavke Veljka Ostojića zbog afere sa zemljištem u istri, zbog čega je Uskok pokrenuo istragu došlo je do trzavica između premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića i istarskog župana te šefa IDS-a Ivana Jakovčića. Medijska prepucavanja dvojice čelnika razriješena su jučer. Kao kompromisno rješenje na upražnjeno mjesto ministra turizma trebao bi zasjesti predsjednik IDS-ovog Savjeta i trenutačno aktualni pomoćnik ministra gospodarstva za investicije i konkurentnost Darko Lorencin. Za Lorencinova zamjenika trebala bi doći nestranačka osoba, dosadašnji direktor tvrtke Brijuni rivijera Ratomir Ivičić.