eu-ov projekt

Vrbovec: Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

16.02.2024 u 07:22

Bionic
Reading

Ugovor o radovima na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Vrbovec i uređaja za solarno sušenje mulja vrijedan 11,1 milijun eura u petak potpisuju direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i predsjednik Uprave ESOTECH Marko Škoberne.

EU-ov projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Vrbovec vrijedan je 37,7 milijuna eura, a njime će Vrbovec dobiti uređaj za pročišćavanje otpadnih voda i proširenje kanalizacijske mreže.

Potpisom na dokument počinje se ostvarivati cilj kojem je svrha osigurati pročišćavanje prikupljenih otpadnih voda u skladu s propisima, poboljšati stanje vodnih tijela na području aglomeracije, povećanje priključenosti stanovništva na javni sustav odvodnje te zaštititi i poboljšati kvalitetu podzemnih voda.

Na projektnom području na kanalizacijsku je mrežu priključeno oko 4500 stanovnika, a problem je što na njemu ne postoji sustav pročišćavanja otpadnih voda.

Uređaj s pripadajućom infrastrukturom i objektima bit će izgrađen na lokaciji Beljavine. Osim toga, projektom će se proširiti postojeća kanalizacijska mreža.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta aglomeracije Vrbovec iznosi 37,7 milijuna eura, od čega se 20,2 milijuna odnosi na bespovratna sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost.