RAT INVENTAROM

Vraćen namještaj i Starčevićeva slika u HSP

21.02.2013 u 16:47

Bionic
Reading

Uoči početka konferencije za novinare u prostorijama HSP-a u Osijeku, koju je sazvao predsjednik te stranke Daniel Srb, pojavio se i smijenjeni predsjednik osječke podružnice HSP-a Josip Vuković kako bi u stranačke prostorije, kako je rekao, vratio neke stvari, među kojima su računala, dio pokućstva, pa i slika dr. Ante Starčevića

Vuković je izjavio kako je Srb 'krivo optužio da su one otuđene po nalogu Ante Đapića, koji je nedavno isključen iz HSP-a i njegovih ljudi', te je ustvrdio kako su 'one odnesene uoči preuređenja prostorija, kako je i dogovoreno sa Srbom'. Također je rekao da se Srb i ostali nisu javljali na telefon pa se nisu mogli dogovoriti o vraćanju odnesenoga u stranačke prostorije.

Među ostalim, optužio je predsjednika HSP-a Daniela Srba da nije glasovao za smjenu predsjednika Gradskog vijeća Josipa Vrbošića na sjednici 19. veljače zbog 'interesne suradnje s HDSSB-om' te je ocijenio da je Srb produžena ruka HDSSB-a. Također je rekao kako je s današnjim danom njegov razgovor sa Srbom završen i da je odluka o njegovoj smjeni s dužnosti predsjednika osječkoga HSP-a nestatutarna, a pisanu obavijest o tome nije dobio.

Nakon odlaska Josipa Vukovića, Daniel Srb rekao je kako je 'sada vidljivo s kakvim se problemima susreće HSP' te je dodao kako vjeruje da današnje 'skandalozno ponašanje bivšeg člana HSP-a nije završeno jer će očito raznih podmetanja i dalje biti'.

Na konferenciji za novinare o 'posljedicama sjednice' osječkoga Gradskog vijeća Srb je rekao kako prepucavanja o toj temi nisu završena, što će najviše pogađati Osječane. Među ostalim, rekao je kako nije glasovao za smjenu Josipa Vrbošića jer ne želi 'biti vezan s onima koji su protekle četiri godine surađivali u raznim kombinacijama'.

'Mi smo cijelo vrijeme bili oporba HDSSB-u', ustvrdio je Srb, koji je na optužbe bivših stranačkih kolega da je produžena ruka HDSSB-a odgovorio da će - ako bilo tko dokaže njegovu vezu s HDSSB-om ili gradskim tvrtkama - 1. svibnja napustiti politiku, 'a to očekuje i od onih koji iznose takve tvrdnje, uključujući i novinare'.

'Postali smo problem jer je očito da HSP postaje sve veća konkurencija mnogima, o čemu svjedoči i stalni dolazak novih članova', istaknuo je Srb i dodao da - otkako su iz stranke isključili Antu Đapića - imaju 1000 novih članova.

Na novinarsko pitanje priznaje li Miroslava Šimića, kojega su oporbeni vijećnici izabrali za predsjednika Gradskog vijeća pošto su smijenili Josipa Vrbošića, predsjednikom Gradskog vijeća, Srb je odgovorio da je Josip Vrbošić 'legalni predsjednik, a Miroslav Šimić legitimni'.