NOVI GAZDA NA KANTRIDI

Volpi se predstavio i donio Rijeci tri milijuna eura

17.02.2012 u 15:31

Bionic
Reading

Talijanski bogataš Gabriele Volpi od petka je i službeno ušao u NK Rijeku. Sporazum između Grada Rijeke, NK Rijeke i talijanskog biznismena potpisan je na tri godine, a već do kraja ove godine Volpi bi u klub trebao uložiti tri milijuna eura

Navijači Rijeke mogu početi slaviti. Nakon što je u četvrtak privatnim zrakoplovom doputovao u Hrvatsku, dan kasnije Gabriele Volpi potpisao je sporazum s NK Rijekom i Gradom Rijekom u trajanju od tri godine te bi u tom periodu klub trebao završiti proces preoblikovanja. Kako prenosi Novi list, nakon tri godine Volpi će postati 70-postotni vlasnik kluba s Kantride. Isti lista navodi kako se Volpi obvezao kako će do kraja ove godine u klub uložiti tri milijuna eura, te će tako Rijeka sanirati sve svoje dugove, a ujedno će svake godine ulagati minimalno 1.8 milijuna eura.

'Hvala gradonačelniku Obersnelu na predivnom bazenu na Kantridi. Ovo je bio važan dan za mene, ali i za ljude koji godinama rade sa mnom u Nigeriji. Mislim na Damira Miškovića i Predraga Slobodu. Dva su motiva koja su me nagnala za ulaganje u Rijeku, jedan je to što sam osnovao fondaciju za ulaganje u sport, a drugi je što sam zaljubljen u Hrvatsku', kazao je Volpi, a prenosi Novi list.

Uz Volpija na svečanosti potpisivanju ugovora bili su i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, budući predsjednik kluba Damir Mišković, dosadašnji predsjednik Robert Komen, te budući dopredsjednik kluba te sin Gabrielea Volpija, Simone Volpi.