zlouporaba položaja

Voditelj poslovnice oštetio klijente za milijunske svote

13.06.2019 u 14:59

Bionic
Reading

Policija je uhitila i za šest kaznenih djela prijavila 59-godišnjaka, kojega sumnjiči da je zlorabio položaj i ovlasti voditelja poslovnice novčarske ustanove na području Primorsko-goranske županije i tako si pribavio protupravnu korist veću od 2,2 milijuna kuna, a oštetio hrvatsku državljanku i dvoje stranih državljana

U policiji kažu da će i dalje raditi na ovom slučaju te da je riječ o nastavku prethodnog kriminalističkog istraživanja nedjela gospodarskog kriminaliteta od kolovoza 2013. do kraja 2018.

U tom razdoblju osumnjičeni si je navodno pribavio je protupravnu imovinsku korist od oko 10,3 milijuna kuna, oštetivši šestero stranih državljana i novčarsku ustanovu u čijoj poslovnici je obavljao poslove voditelja.

Sada ga se sumnjiči i za tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i tri kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave, odnosno da je od siječnja 2010. dokraja 2018. protupravno prisvojio oročene devize klijenata i krivotvorio dokumentaciju.

U jednom slučaju je u poslovnom sustavu prikazao gotovinsku isplatu deviza, dok je u dva slučaja klijentima izdao krivotvorene potvrde o stanju njihovog oročenog stranog novca.