ZLOUPORABA DROGA

Vlasnik Ferrarija zadržan u pritvoru

24.09.2009 u 18:38

Bionic
Reading

Nenadu Jerkoviću, 54-godišnjem vlasniku poznatog riječkog kafića Ferrari, kod kojeg je pronađeno devet grama kokaina, sudac je danas odredio jednodnevno zadržavanje u pritvoru zbog mogućeg utjecanja na svjedoke. Podsjetimo, policajci su preksinoć, nakon što je zatvorio svoj kafić, presreli Jerkovića u njegovu BMW dok je vozio konobaricu kući te su pretresom automobila pronašli devet grama kokaina

Nakon noći provedene na ispitivanju u policijskoj postaji, jučer je oko 11 sati uz pratnju brojnih policajaca te odvjetnika Ljubiše Drageljevića i Vlatka Vrkića, doveden u Ferrari kako bi policajci pred njegovim očima pretresli njegov kafić. Policijska akcija bila je vrlo spektakularna. U policijskoj traci našli su se i gosti kafića, koji su u miru ispijali jutarnje kave, a nakon legitimiranja naređeno im je da se udalje. Kada su završili detaljan pretres, odveli su Jerkovića preko Korza do stana njegove obitelji s istom namjerom. Kada su otišli vrlo brzo se sve vratilo u normalu, terasa Ferrarija ponovo se popunila, ali racija je ostala tema dana. Danas je Ferrari zatvorila financijska policija na osam dana zbog nekoliko pronađenih pogrešnih deklaracija. 

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga PU primorsko-goranske utvrđena je osnovana sumnja da je neovlašteno poradi daljnje prodaje posjedovao devet grama opojne droge kokain. Droga je bila pakirana u devet PVC paketića tzv. suza. Pretragom stana u kojem je neprijavljeno boravio, pronađena je i digitalna vaga.
Danas je doveden istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci Valentinu Ivanetiću zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz domene zlouporabe opojnih droga, koji mu je odredio 24-satno zadržavanje u pritvoru kako ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Policijski službenici u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem.
Neslužbeno doznajemo da su u isto kazneno djelo uključene još četiri osobe.