BAROMETAR POPULARNOSTI

Vladu podržava više od polovice građana

26.02.2010 u 22:38

Bionic
Reading

Popularnost premijerke Jadranke Kosor i njezine Vlade, unatoč nepopularnim mjerama koje provode, i dalje ne pada. Njezine poteze podržava 54 posto građana

Prema mjesečnom istraživanju agencije Ipsos Puls o političkim trendovima u Hrvatskoj, među političkim strankama najbolje kotira SDP sa 33,4 posto građana koji ih podupiru. HDZ je sa 30 posto na drugom mjestu, iako je doduše rejting te stranke malo porastao u odnosu na siječanj.

Ivo Josipović je sa 44 posto najpopularniji političar te je, prema istraživanju, iza sebe ostavio svog prethodnika Mesića koji je na drugom mjestu. Kosor je na listi napopularnijih treća. Što se tiče same Vlade, najviše je ocjene dobila na području vanjske politike koju odobrava 56 posto anketiranih, a najlošije su ocijenjene javne financije i deficit proračuna - 38 posto.

Prema istraživanju, primjetno je da posljednjih šest mjeseci raste i optimizam građana kada je riječ o smjeru kojim Hrvatska ide. Tako se 45 posto anketiranih izjasnilo da se zemlja kreće u dobrom smjeru, a 37 posto smatra da je smjer pogrešan, piše Jutarnji list.