ZAŠTO TEK SADA REAGIRAJU?

Vlada RH stalno je znala sve o nekretninama u Dajli

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 12.08.2011 16:37
  • Objavljeno 12.08.2011 u 16:37
jadranka kosor papa benedikt XVI. 1

jadranka kosor papa benedikt XVI. 1

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS

Vlada Republike Hrvatske bila je stalno obavještavana o svim događajima vezanima za crkvenu imovinu u Dajli. Vatikan je u hrvatsko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici slao dokumente o svim sastancima vezanima za rješavanje spora između Biskupije porečke i pulske te benediktinaca u Praglii oko nekretnina u Dajli

Zbog toga Vatikan izražava čuđenje reakcijama Vlade, koja je, dakle, znala sve, a tek je sada reagirala. Zašto, ako se nije slagala s odlukama donesenima nakon pregovora Porečke biskupije i benediktinaca iz Praglie, nije odmah reagirala. Ili zašto nije reagirala na zaključke tročlane vatikanske komisije?

O svemu je bila pravodobno obavještavana. Zbog toga se u prvoj vatikanskoj izjavi ističe kako 'žalosti činjenica što je instrumentalizirano i što se nastoji predstaviti spor u političkom i demagoškom ključu, kao da bi se željelo naškoditi Hrvatskoj'.

U drugoj, jučerašnjoj, vatikanskoj izjavi izražava se 'živo čuđenje zbog toga što su donesene izvanredne mjere i što je predsjednica hrvatske Vlade izrazila namjeru da se tim problemom, koji je na srcu i Hrvatskoj i Svetoj Stolici, pozabavi u duhu suradnje'. Misli se na odluku hrvatskog Ministarstva pravosuđa o preuzimanju nekretnina u Dajli.

U Vatikanu drže kako su o svim pitanjima vezanima za spor oko crkvenih nekretnina pravodobno izvještavali hrvatsku vladu. Iz reakcija politike na izjave predstavnika Porečke biskupije proizlazi da hrvatska Vlada nije imala pojma o onome što se događalo s nekretninama u Dajli. No, ponovimo, Vatikan je o svemu obavještavao hrvatsku Vladu preko hrvatskog veleposlanstva pri Svetoj Stolici u Rimu, doznaje Večernji list iz izvora bliskih Vatikanu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi