KANDIDIRA SE ZA GRADONAČELNICU

Visković otkazala poslušnost Kerumu

03.11.2012 u 13:12

Bionic
Reading

'Kad tići propjevaju, bižu iz gnjizda', objasnio je splitski gradonačelnik Željko Kerum situaciju sa svojom zamjenicom Anđelkom Visković, koja mu je pokazala otvoreni neposluh i očito se namjerava kandidirati na lokalnim izborima u svibnju. Kerum se u velikom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pozvao na stranačku stegu i hijerarhiju i zamjerio joj 'samostalne istupe i odluke', a Visković mu je već istog jutra odgovorila tvrdnjom da ne priznaje odluke Hrvatske građanske stranke

'Na svoje funkcije izabrani smo kao nezavisni kandidati i od prvog dana mandata ponašam se nazavisno, tako namjeravam raditi do posljednjeg dana', kazala nam je dogradonačelnica Visković. Potvrdila je da su nakon izbora svi kandidati s Kerumovih lista potpisali kolektivnu pristupnicu njegovu HGS-u, no i da stranka svejedno 'praktički ne postoji'.

Visković nije izričito kazala da će se kandidirati za buduću splitsku gradonačelnicu, ali najavljuje još snažniju suradnju s nevladinim udrugama i građanskim inicijativama te konačnu odluku nakon Nove godine. Tvrdi da je potpuno netočna informacija da je imala razgovore o suradnji s SDP-om, te ne zna zašto se plasiraju takve informacije.

Inače, njezin šef Kerum nije se pojavio na radnom mjestu dulje od tri mjeseca, pa su po svemu sudeći točne neslužbene informacije da se još početkom ljeta zakleo da 'njegova noga više neće kročiti u zgradu Banovine'. Sve operativne dužnosti prepuštene su njegovim zamjenicima Anđelki Visković i Juri Šundovu.

Visković je ujedno i jedina političarka koja se pojavila na subotnjem prosvjedu u Dugom Ratu i Omišu, gdje se protestiralo zbog Vladine odluke o zaustavljanju gradnje splitske obilaznice i skandaloznog odnosa prema najprometnijoj cesti u državi.

Iako su svi bili uredno pozvani, na prosvjedu se nisu pojavili saborski zastupnici iz Splita i okolice, pa ni predstavnici lokalnih vlasti Trogira, Kaštela, Solina, Podstrane, Dugog Rata i Omiša. Viđen je tek omiški gradonačelnik Ivan Škaričić, HDZ-ovac koji punih dvadeset godina vodi grad i gleda kako tone u prometni kolaps. Bio je previše lijen da se priključi vlakiću s transparentom, već je prosvjednicima veselo mahao iz obližnjeg kafića.