eu fondovi

Virovitica počela graditi Obiteljski centar vrijedan 5,5 milijuna kuna

24.06.2022 u 21:58

Bionic
Reading

Polaganjem temeljnog kamena u petak je u Virovitici počela gradnja Obiteljskog centra vrijednog 5,5 milijuna kuna koji se u stopostotnom iznosu financira sredstvima Europske unije u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija

Virovitički Centar za socijalnu skrb u novoj će zgradi organizirati psihosocijalna savjetovanja, tretmane prevencije nasilničkog ponašanja, razvojne i preventivne aktivnosti namijenjene djeci, mladima ali i ostalim članovima obitelji.

Zgrada će sadržavat prostore za individualni i grupni rad, za stručna predavanja te za pružanje potrebne pomoći osjetljivim skupinama ljudi.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je položio temeljni kamen poručio je da su Virovitica i Virovitičko-podravska županija korak ispred ostatka Hrvatske kada su u pitanju takvi projekti.

Podsjetio je da je Hrvatski sabor u veljači donio izmijenjeni Zakon o socijalnoj skrbi kojim je predviđena promjena sustava na način da se iz centara za socijalnu skrb izdvoji obiteljske centre kao podršku obitelji u savjetodavnom modelu rada.

Projekt je izradila razvojna agencija VTA, a uz Ministarstvo mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike partneri na projektu su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grad Virovitica.