DOBAR POSAO SA SAD-OM

Viktor Lenac servisira zapovjedni brod američke Šeste flote

12.09.2011 u 13:12

Bionic
Reading

Brodogradilište Viktor Lenac dobilo je ugovor s tvrtkom Navy’s Naval Supply Systems Command, koja nabavlja zalihe za američku mornaricu, temeljem čega će se brinuti za servis i remont zapovjednog broda USS Mount Whitney američke Šeste flote

Američke pomorske snage u Europi, američko veleposlanstvo u Zagrebu i hrvatsko Ministarstvo obrane objavili su da je potpisan ugovor između tvrtke Navy’s Naval Supply Systems Command (NAVSUP) i hrvatskog brodogradilišta Viktor Lenac o održavanju i uslugama remonta za amfibijski i zapovjedni brod USS Mount Whitney.

Viktor Lenac je dobio ugovor na natječaju koji se temeljio na iskustvu brodogradilišta, sposobnosti, transparentnosti, fleksibilnosti i vrijednosti ponude. Kvarnersko brodogradilište odabrano je između nekoliko natjecatelja u Europi.

Nadamo se da će to poslužiti kao primjer ostalim hrvatskim brodogradilištima da dobiju ulogu u budućem servisiranju i održavanju američkih brodova te da će to iskustvo doprinijeti mogućnostima obuke i tehničke suradnje koje će nastaviti produbljivati veze između američke Šeste flote i njihovih kolega iz Hrvatske.