sastanak s predsjednicom

Vijeće za obranu u ponedjeljak raspravlja o propalom natječaju za borbene avione

11.01.2019 u 15:07

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića te načelnika Glavnog stožera generala Mirka Šundova koji su je izvijestili o sastanku s predstavnicima Države Izrael

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića te načelnika Glavnog stožera generala Mirka Šundova koji su ju izvijestili o sastanku s predstavnicima Države Izrael koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak, prema specifikacijama iz ponude, priopćili su iz Ureda Predsjednice.

Prioćenje donosimo u cjelosti:

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, održat će se sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova. Predsjednica Republike Hrvatske zatražila je od načelnika Glavnog stožera da na predmetnoj sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

Obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine.