IZBORI ZA EU PARLAMENT

Vidović: SDP će u kampanji potrošiti maksimalno 2,5 milijuna kuna

  • S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 02.04.2019 20:12
  • Objavljeno 02.04.2019 u 20:12
Bionic
Reading

Član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović izjavio je u utorak da su na sjednici toga stranačkog tijela raspravili o interpelaciji o radu Vlade koja je u saborsku proceduru upućena prije godinu dana, a u četvrtak će se vjerojatno naći na sjednici Sabora, te o predstojećim izborima za Europski parlament.

"Raspravljali smo u prvom redu o interpelaciji o radu Vlade koja je već upućena prije godinu dana i na dnevnom redu će se vjerojatno naći u četvrtak u popodnevnim satima", izjavio je Vidović novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a. Interpelacija je upućena zbog neprovođenja reformi koje, nisu provedene a neće niti biti provedene, dodao je.

Također, rekao je Vidović, na Predsjedništvu SDP-a raspravljali su o predstojećim izborima za Europski parlament, najavivši da će ta stranka svoju listu DIP-u predati u ponedjeljak, 8. travnja u 9 sati.

Poručio je i da SDP u predizbornoj kampanji neće ići s maksimalnim trošenjem već bi taj iznos trebao biti maksimalno 2,5 milijuna kuna.

Vidović je kazao i da će on biti povjerenik za Ličko-senjsku županiju, najavivši razgovore sa članovima stranke i čelnicima županijskih, gradskih i općinskih odbora kako bi u toj županiji izgradili jaki SDP.

Podsjetio je i da je 2011. godine tadašnja vlast obnovila spomen-ploču Prvom šibenskom partizanskom odredu, a koja je srušena 2018. godine.

  • +4
Ranko Ostojić i Franko Vidović Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

"Gradska uprava je upozorena na to, ali do današnjeg dana nije reagirala. Na taj način iskazuje svoj stav prema antifašizmu i svoj stav prema šibenskim momcima i curama koji su 1941. krenuli bez ikakve ideologije boriti se isključivo protiv okupatora", ocijenio je Vidović.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal