jeftini trikovi

Vidović Krišto: Plenković je izgubio osjećaj za stvarnost i skriva korupciju

23.10.2020 u 14:01

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto ocijenila je u petak da je premijer Andrej Plenković "potpuno izgubio osjećaj za stvarnost" te da raznim smicalicama i jeftinim trikovima pokušava sakriti korupciju

„Riječ je o Vladi koja je sama umočena u korupciju i pri tome je uhvaćena na djelu pa sada jeftinim štosevima pokušava zamagliti situaciju”, izjavila je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Vidović Krišto tvrdi kako ogromna većina građana razumije da je „divljačka” korupcija ključni problem u Hrvatskoj, a to jedino ne razumiju Plenković i njegov najuži kabinet.

„Vlada ne razumije da ju je vrijeme pregazilo i da u njihove smicalice nitko više ne vjeruje”, dodala je Vidović Krišto usporedivši jučerašnje zaključke Vlade o radikalizmu s odlukama "Vlade DDR-a iz studenog 1989".

Poručila je da Vlada mora odgovoriti na sljedeća pitanja: tko je iz Vlade odgovoran za štetu od 2,2 milijarde kuna nastalih u aferi Krš-Pađene, tko je iz HDZ-a ili SDP-a odgovoran za štetu u aferi Uljanik od 5,5 milijarde kuna, tko je odgovoran što je u aferi Borg na privatnim računima završilo 920 milijuna kuna poreznih obveznika, tko štiti Emila Tedeschija u „iživljavanju” na građanima Hvara i vjerojatnoj utaji poreza, te zašto dosad nitko nije odgovarao u aferi Janaf.

„Ključna stvar je da poduzetnici u Puli, Dubrovniku ili Osijeku ne znaju kako će završiti ovaj mjesec, a predsjednik Vlade se bavi prepucavanjem s predsjednikom Hrvatske na osobnoj razini i ima groteskne konferencije za medije u trajanju od sat vremena”, rekla je Vidović Krišto.

Domovinski pokret traži hitan nastavak sjednice Hrvatskog sabora na kojoj će prva točka biti stavljanje Ovršnog zakona izvan snage te obveza donošenja novog, europski usklađenog, pravednog ovršnog zakona, a potom rasprava o stanju u pravosuđu, odnosno sveobuhvatna reforma hrvatskog pravosuđa.

Pritom Vidović Krišto podsjeća na subotnji sastanak Plenkovića s predstavnicima policije, DORH-a i SOA-e ocijenivši da je time povrijedio Ustavom propisanu trodiobu vlasti.

„Plenković i društvo žele sve nas prisiliti da se pomirimo s nepravdom i korupcijom, ali to mu više neće proći. Hrvatsko društvo se demokratski osvješćuje i ti jeftini jugo-trikovi i prijetnje iz božinovićevsko-šeksovsko-plenkovićevske kuhinje neće uspjeti”, rekla je Vidović Krišto.