NOVA REVOLUCIJA U KIJEVU

[VIDEO] Pogledajte kako su prosvjednici oslobodili bivšeg gruzijskog predsjednika iz policijske marice

05.12.2017 u 13:35

Bionic
Reading

Pristaše bivšeg gruzijskog predsjednika Mihaila Sakašvilija blokirale su u utorak policijsku maricu i zatim oslobodile oporbenog političara koji je ranije tog dana uhićen nakon što je zaprijetio samoubojstvom

Kako javljaju lokalni mediji, Sakašvilijeve pristaše blokirale su svojim tijelima prolazak policijske marice nakon čega su se fizički obračunali sa snagama sigurnosti doprijevši do policijskog vozila kojem su slomili stražnja vrata i izbavili ga.

Sakašvili je, obraćajući se okupljenima, pozvao na 'novi Majdan' i pokretanje procesa oslobađanja Ukrajine.

'Porošenkova banda me je danas, pod lažnim optužbama, pokušala uhititi kako bi me izbacila iz Ukrajine. Dat ću svoj život za slobodu Ukrajine. Želim pozvati sve Kijevljane da izađu na ulicu, okupe se na Majdanu i otpočnu proces izbavljanja Ukrajine od Porošenka i njegove bande', rekao je Sakašvili.

Pritom je dodao kako prosvjednici kreću prema parlamentu tražeći Porošenkovu ostavku.

  • +14
Oslobađanje Sakašvilija iz policijskog kombija Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Podsjetimo, bivši gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili uhićen je jutros u Kijevu nakon što je zaprijetio da će se baciti s krova zgrade u kojoj živi ukoliko policija obavi pretres njegova stana. Pretres je trebao biti obavljen zbog sumnje da je sudjelovao u prosvjednim akcijama održanim prošle nedjelje u kojima se tražila ostavka ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka.

Nakon oslobađanja Sakašvili je pozvao na ustanak protiv Porošenka Izvor: Društvene mreže / Autor: NewsOne

Ukrajinske vlasti smatraju kako prosvjedne akcije protiv Porošenka financira okružje okupljeno oko bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča.

Sakašvili se, inače, skrasio u Ukrajini nakon što je u rujnu ove godine stigao u Kijev prešavši poljsko-ukrajinsku granicu bez osobnih dokumenata jer su mu oduzeti. Bivšem gruzijskom čelniku oduzeo je ukrajinsko državljanstvo, a izbjegava i povratak u domovinu koja traži njegovo izručenje zbog optužbi za korupciju.