BIVŠI GRUZIJSKI PREDSJEDNIK

[VIDEO] Drama u Kijevu: Sakašvili htio skočiti sa zgrade, policija ga uhitila

05.12.2017 u 09:54

Bionic
Reading

Bivši gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili uhićen je jutros u Kijevu nakon što je zaprijetio da će se baciti s krova zgrade u kojoj živi ukoliko policija obavi pretres njegova stana

Kako javljaju lokalni mediji, ukrajinska policija stigla je u utorak ujutro do Sakašvilijeva stana kako bi obavila pretres zbog sumnje da je sudjelovao u prosvjednim akcijama održanim prošle nedjelje u kojima se tražila ostavka ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka.

Sakašvili se, javljaju mediji, popeo na krov zgrade zaprijetivši da će se baciti ukoliko ga policija uhiti, pa su iz mjera predostrožnosti ispred zgrade pristigli vatrogasci te hitna pomoć.

Nakon dvosatnih pregovora bivši gruzijski predsjednik se predao policiji.

Pored Sakašvilijeva stana, policija je obavila pretres stana guvernera Odese, a ukrajinske vlasti smatraju kako prosvjedne akcije protiv Porošenka financira okružje okupljeno oko bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča.

Sakašvili je uhićen nakon dvosatnih pregovora Izvor: Društvene mreže / Autor: NewsOne

Sakašvili se, inače, skrasio u Ukrajini nakon što je u rujnu ove godine stigao u Kijev prešavši poljsko-ukrajinsku granicu bez osobnih dokumenata jer su mu oduzeti.

Bivšem gruzijskom čelniku je naime oduzeo ukrajinsko državljanstvo, a izbjegava i povratak u domovinu koja traži njegovo izručenje zbog optužbi za korupciju.