nemogući uvjeti

[VIDEO] Novosti: Desničari prekinuli tribinu o Petrovačkoj cesti

31.05.2022 u 23:28

Bionic
Reading

Verbalnim ispadima, dobacivanjem i onemogućavanjem sudionika da govore, veći broj desničara, većina njih iz braniteljskih udruga, prekinuli su tribinu 'Petrovačka cesta duga 27 godina' u prostorijama Srpskog privrednog društva 'Privrednik' u Zagrebu, izvještava tjednik Novosti

Cilj je, izvijestile su Novosti, bio da spriječe sudionike, odvjetnika Antu Nobila i pravnu zastupnicu obitelji žrtava Slađanu Čanković, da govore o raketiranju izbjegličke kolone u "olujnim" danima 1995. godine, koji su željeli cijelu priču rasvijetliti s pravnog aspekta. Tribinu je vodio Saša Kosanović.

Nakon što su započela dobacivanja iz publike, Nobilo je kazao da svi časni borci osuđuju individualne zločine.

'Ali ako se zločinci štite, onda se zločin socijalizira. Radimo sebi štetu štiteći zločince', naglasio je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

To je bio, pišu Novosti, i kraj smislenog, iako isprekidanog trajanja tribine, jer su počela pitanja zašto Nobilo traži pomilovanje za Perkovića i Mustača, a ne za "hrvatske heroje" i desetominutne tirade kako UDBA još uvijek vlada Hrvatskom, uz revizionističke tvrdnje kako je avion na Petrovačkoj cesti imao petokraku na repu kao i floskule zašto se ne kažnjavaju srpski vojnici koji su tenkovima gazili kolonu kraj Dvora.

U publici su, među ostalima, bili i Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata te Dražen Keleminec, vođa Hrvatske autohtone stranke prava.

CIjeli članak možete pročitati ovdje.