KONTROLE DILJEM ZEMLJE

[VIDEO/FOTO] Odbijeno je više od pola zahtjeva za propusnice, ali policija ima pune ruke posla: Pogledajte atmosferu s punktova

23.12.2020 u 09:21

Bionic
Reading

Od ponoći na snazi je odluka o zabrani kretanja među županijama. Policija kontrolira promet na oko 200 punktova na granicama županija, a kroz video i fotografije donosimo vam atmosferu s punktova širom Hrvatske - na Učkoj, na izlazu iz Varaždinske, Osječko-baranjske te Šibensko-kninske županije

Interes za propusnicama ne jenjava. Do srijede ujutro je zaprimljeno nešto više od 92 tisuće zahtjeva, a prema obrađenim podacima odbijeno ih je 60 posto.

  • +16
Kontrola propusnica u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić apelirao je na građane da, ako nemaju prijeku potrebu, ostanu u svom mjestu prebivališta.

U Ravnateljstvu civilne zaštite kažu kako ih u obradi zahtjeva dosta usporavaju bespotrebni zahtjevi poput onih koje građani podnose kako bi otišli na kolinje.

Video: Hrvoje Jelavić/Nel Pavletić/Vjeran Žganec Rogulja/Dubravka Petrić/Ivica Galović (Pixsell)

'Moram priznati da sam veliki broj zahtjeva dobio da moraju ljudi odnijeti meso sušiti. Imam i jedan zahtjev da je sutra kolinje i da bi sutra trebalo ići po meso. Bezbroj je takvih zahtjeva. Imamo i razlog da mlađa osoba zove da se mora ići brinuti za 55-godišnjeg oca, jako je puno takvih, kaže Davor Spevec iz Ravnateljstva.

Puno je i onih koji traže propusnice zbog plaćenih aranžmana, nerijetko su račune za smještaj izdale tetke i prijatelji koji imaju apartmane, a ima i onih koji nemaju ni račun.

Kada, kome i zašto je potrebna propusnica, saželo je Ravnateljstvo civilne zaštite u pitanjima i odgovorima na svojoj stranici.

Svi koji žele doći do najtraženijeg dokumenta u Hrvatskoj mogu to doznati na jednom mjestu klikom ovdje.