NEMA BEZ PROPUSNICA

Policija postavlja 16 kontrolnih punktova na izlaze iz Zagreba

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 22.12.2020 23:37
  • Objavljeno 22.12.2020 u 19:25
Naplatna postaja Lučko

Naplatna postaja Lučko

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Zagrebačka policija će u ponoć, kada na snagu stupa odluka Stožera o zabrani napuštanja županije prebivališta bez propusnice, podići kontrolne punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti na naplatnoj postaji Lučko.

'Policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa na način da dosljedno provodi sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH', rekao je za RTL načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

'Shodno tome i večeras u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog stožera vezana uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljite pripreme', dodao je Rašić.

'Oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta. Građani koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju moraju se obratiti županijskom Stožeru gdje imaju prebivalište', rekao je Rašić.

'Osnovna zadaća i poruka ove odluke je da prije svega svi oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta, u svom mjestu boravka. A oni koji moraju radi posla i radi neodgodive obaveze napuštati svoje mjesto prebivališta, da prije toga od županijskih Stožera ishoduju e-propusnicu kako bi nama olakšali naš posao', poručio je.

Policija će, najavio je, kontrolirati i autobuse i vlakove. Oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta.

'Nadzirat će se ne samo željeznički promet nego i zračni i to prije svega kroz redovnu službu. Bit će pojačana prisutnost policijskih službenika na željezničkim kolodvorima, na željezničkim stanicama, a i u zoni zračne luke', rekao je Rašić.

Policija će, pojašnjava, ocijeniti svaku situaciju i imati razumijevanja u izvanrednim okolnostima.

U cijeloj Hrvatskoj bit će postavljeno 200 policijskih punktova na granicama županija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!