OD PONOĆI KREĆE ZABRANA

Predano oko 80.000 zahtjeva za propusnice, većina odbijena, neki ih traže da mogu otići na kolinje

22.12.2020 u 19:00

Bionic
Reading

U ponoć stupa na snagu zabrana kretanja među županijama, a interes za propusnicama ne jenjava. Do sad je zaprimljeno oko 80 tisuća zahtjeva, a prema obrađenim podacima odbijeno ih je 60%.

Razlozi za putovanjem su različiti - od hitnih slučajeva, preko odlaska na radno mjesto pa sve do onih bizarnih poput odlaska na kolinje, javlja RTL.

e-Propusnice Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

U Ravnateljstvu civilne zaštite zvone telefoni, upiti pristižu jedan za drugim, punom parom obrađuju se zahtjevi za propusnicama.

'Moram priznati da sam veliki broj zahtjeva dobio da moraju ljudi odnijeti meso sušiti. Imam i jedan zahtjev da je sutra kolinje i da bi sutra trebalo ići po meso. Bezbroj je takvih zahtjeva. Imamo i razlog da mlađa osoba zove da se mora ići brinuti za 55-godišnjeg oca, jako je puno takvih, kaže Davor Spevec iz Ravnateljstva.

Puno je i onih koji traže propusnice zbog plaćenih aranžmana, nerijetko su račune za smještaj izdale tetke i prijatelji koji imaju apartmane, a ima i onih koji nemaju ni račun.

Propusnice će do blagdana zatražiti još tisuće građana, pa s hitnog broja 112, koji sada ima 40% poziva više nego inače, mole građane da ih ne zovu zbog propusnica - jer njegova namjena su isključivo hitni slučajevi.