STRAVA I UŽAS

[VIDEO] Američki odvjetnik osuđen na doživotnu kaznu za ubojstvo žene i sina

03.03.2023 u 18:48

Bionic
Reading

Utjecajni američki odvjetnik Alex Murdaugh osuđen je u petak na kaznu doživotnog zatvora za ubojstvo supruge i sina 2021., nakon suđenja koje je pokazalo koliko je nisko pao taj potomak ugledne obitelji u Južnoj Karolini

Domaća javnost je tjednima bila zaokupljena tim slučajem koji je već bio tema podcasta i dokumentarnog filma na Netflixu.

Prije izricanja kazne, sudac Clifton Newman je u svom podužem obraćanju Murdaughu rekao da ne može razumjeti njegovu "dvoličnost" i laži.

Potonji, u lisičinama i u žućkastosmeđoj zatvorskoj odjeći, i dalje je tvrdio da je nedužan. Njegov sin Buster bio je u dvorani. "Poštujem ovaj sud, ali nisam kriv. Nikad ne bih naudio mojoj supruzi Maggie i (...) mom sinu", rekao je.

Sudac ga je osudio na dvije doživotne zatvorske kazne koje će služiti jednu za drugom. Porotnicima na sudu u Walterboru, u Južnoj Karolini, u četvrtak je trebalo malo manje od tri sata da donesu presudu. "Dokazi o krivnji su nepobitni", rekao je sudac dok je čitao presudu.

Alex Murdaugh (54) je bio optužen za krađu basnoslovnih iznosa iz svog odvjetničkog ureda i od prijatelja i poznanika i osumnjičen da je članove svoje obitelji ubio kako ga ne bi otkrili.

Premda je priznao krađu koju je pravdao ovisnošću o drogi i željom da vrati novac od propalih ulaganja, nikad nije priznao dvostruko ubojstvo.

Murdaugh je po optužnici iz dviju različitih pušaka ustrijelio svoju ženu Maggie (52) i mlađeg sina Paula (22) 7. lipnja 2021. u okrugu Colletonu, u Južnoj Karolini, pokraj kućice za pse na njihovu velikom imanju Moselle.

Slučaj je podigao buru u Sjedinjenim Državama, gdje su mediji, pa i najozbiljniji, secirali život te imućne obitelji ponosne na tri naraštaja državnih tužitelja i sudaca i strmoglavi pad glave obitelji.

Slučaju je već posvećeno nekoliko podcasta i dokumentarni film "Murdaugh Murders: skandal na jugu", koji je među najgledanijima na Netflixu, a prošli tjedan je imao 40 milijuna sati gledanja u zemlji.

Tijekom čitavog suđenja informativne mreže su izravno prenosile svjedočenja mnogih prevarenih kolega i prijatelja koji su opisivali kako im je Murdaugh godinama krao milijune dolara a da to nisu ni primijetili.