EFEKT DONALDA TRUMPA

Većina Amerikanaca sita 'politički korektnih' izjava

19.12.2018 u 21:00

Bionic
Reading

Većina Amerikanaca tvrdi da je sita 'politički korektnih' izjava koje ograničavaju njihovu slobodu izražavanja, prema ispitivanju objavljenom u utorak koje ocrtava nazor predsjednika Donalda Trumpa, zagovornika gromkih izjava

Prema anketi koju je vodio institut Marist za javnu audiovizualnu mrežu NPR/PBS, 52 posto ispitanih ne želi da zemlja postane politički korektnija i navode da su nezadovoljni što više ne mogu slobodno govoriti o brojnim temama.

Udio se povećava na 76 posto kod republikanaca i 53 posto kod neovisnih, dok većina demokrata njih 55 posto traže više 'osjetljivosti' u izražavanju ideja.

Direktor instituta Marist, Lee Miringoff drži da to ispitivanje predstavlja zvono za uzbunu za demokrate, koji su preuzeli kontrolu u Zastupničkom domu u studenom zahvaljujući podršci neovisnih.

To ispitivanje provedeno na uzorku od 1075 osoba između 28. studenoga i 4. prosinca ocrtava podjele američkog društva nakon izbora Donalda Trumpa.

Deklarirani protivnik politički korektnog izražavanja, republikanski milijarder redovno gotovo vrijeđa govoreći o svojim neistomišljenicima.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Većina ispitanih, 70 posto, također ocjenjuje da je razina pristojnosti u krugovima vlasti u Washingtonu pala nakon izbora Donalda Trumpa u studenome 2016.

Demokrati optužuju predsjednika za to ozračje 67 posto, dok republikanci optužuju medije 58 posto, kao i Trump koji redovno upozorava na 'fake news'.