borba protiv isil-a

Iznenadna odluka Donalda Trumpa; američka vojska povlači se iz Sirije

19.12.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Sjedinjene države planiraju brzo i potpuno povlačenje svoje vojske iz Sirije, informacija je koju prenosi više američkih uglednih medija poput Wall Street Journala i CNN-a

'SAD se priprema za brzo i potpuno povlačenje iz Sirije', naslov je na CNN-u, čija dopisnica iz Pentagona (američko ministarstvo obrane) Barbara Starr javlja kako joj je informaciju potvrdio neimenovani dužnosnik iz obrambenog sektora.

Taj je dužnosnik izjavio i kako je odluku o povlačenju donio američki predsjednik Donald Trump.

Vijest o američkom povlačenju prvi je objavio The Wall Street Journal (WSJ), navodeći kako je riječ o iznenadnom obratu situacije te da će ta odluka uzrokovati turbulencije u američkoj strategiji na Bliskom istoku. WSJ tvrdi kako su američki dužnosnici počeli obavještavati partnere u Siriji o planu da američke snage odmah počnu povlačiti iz te zemlje.

Američki vojnici djeluju u sjevernom dijelu Sirije kao savjetnici Kurdima i drugim grupama u borbi protiv Islamske države, a prema posljednjim informacijama na terenu ih ima oko dvije tisuće.

Dužnosnici iz SAD-a poručuju kako je američka vojska stacionirana u obližnjem Iraku te da će biti spremna izvesti napade u Siriji ako bude potrebno.

  • +14
Ilustrativna galerija / Američka vojska Izvor: US Army / Autor: Sgt. Ken Scar