primjer harange

Plenković o stanu Frke Petešića: Je li ukrao nešto? Nije! Ima li pravo na to? Ima. Gdje je prijavljen? Ne znam niti me briga!

20.01.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Andrej Plenković, hrvatski premijer, na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade kazao je da će predsjedniku RH Zoranu Milanoviću dostaviti ugovore o kupnji francuskih borbenih aviona jer on ima pravo na to

Na pitanje o pismu Zorana Milanovića, u kojemu je zatražio smjenu ministra obrane Marija Banožića, Plenković je kazao da je taj scenarij upućivanja pisama koja nije vidio dok nisu objavljena na webu metodološki apsolutno neprihvatljiv.

'Irelevantna su mi sva ta pisma, koliko god ih ima. Što se tiče izvješća, ne mislim da je to nešto bitno', rekao je Plenković.

Naveo je da neće tražiti od Banožića da objavi izvješće i da se neće miješati u to.

'Banožić je rekao da je zadovoljan izvješćem. Ako je on zadovoljan, meni je ok. Nisam čitao, kad budem imao vremena, pozabavit ću se tom temom', rekao je premijer.

Milanoviću i Banožiću preporučio je da komuniciraju.

Upitan hoće li Milanoviću, s obzirom da je to tražio, dostaviti ugovore o kupnji Rafalea, kazao je da će to Vlada dostaviti jer kao predsjednik države ima pravo na to.

Što se tiče ukidanja covid potvrda, Plenković kaže da zasad nema promjena.

Dodao je da nije problem primijeniti vaučere za kućanstva za plin ako to bude potrebno.

Kaže da je ministar Horvat dobio potporu cijele koalicije.

'Ministar radi, rade svi resori i točka', naglasio je.

Komentirao je i aferu s državnim stanom koji koristi njegov predstojnik Ureda Zvonimir Frka Petešić.

'To je fenomenalan primjer kako učiniti Zvonka nekim problemom, za njega ili, onako usput, za mene. Preporučio bih im da im Zvonko bude suradnik, da rade za Hrvatsku kao on pa neka onda pričaju o njemu. Za drugo čitajte priopćenje Ministarstva državne imovine. Ne bavim se osobnim stvarima. U tom istom stanu bio je državni dužnosnik prije Zvonka, tamo je živio nekada ministar Salaj, ministrica Sobol, državna tajnica Sonja Čikotić. U istom tom stanu i isto im je ministarstvo temeljem nekog pravilnika to dalo. Zvonko na to ima pravo kao državni dužnosnik. Ima pravo na to i točka', izričit je bio Plenković.

Dodao je da se ne bavi time i da ga to ne zanima.

'Ovo je toliko smiješna priča, ne da neće podnijeti ostavku, nego će i dalje raditi svoj posao. Točka. Čovjek nema u vlasništvu nekretninu ni u Hrvatskoj ni u Francuskoj', kazao je i dodao kako je ovo primjer harange i sad će podvući crtu.

Potom je pomalo nervozno upitao je li Zvonko učinio nešto loše i nešto ukrao.

'U čemu je problem? Je li se zgrada u Jurišićevoj obnovila brže jer je on tamo? Nije. Ima li pravo na 96 kvadrata? Ima na 90, ajde nije ni to. Nema nekretninu ni u Hrvatskoj ni u Francuskoj, ajde onda prebivalište i boravište. Dajte, molim vas, tom čovjeku se ne može naći crno ispod nokta. Ovo se radi namjerno', zaključio je Plenković.