KOMPROMITIRAJUĆI NAPISI

Uzbuna na HRT-u zbog Radmana, traži se ostavka!

04.07.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HRT-a Goran Krmpotić zatražio je hitnu sjednicu NO-a na kojoj bi se raspravili medijski napisi koji diskreditiraju glavnog ravnatelja Gorana Radmana. Neslužbeno doznajemo da će neki članovi zatražiti Radmanovu ostavku

U skladu s odredbama Poslovnika o radu NO HRT-a, tražim da se HITNO sazove sjednica NO HRT-a s temama koje su danas, 4. srpnja, objavljene u Jutarnjem listu i Novom listu kako bi se spriječile sve moguće neželjene konotacije koje bi mogle iz ova dva odvojena slučaja nastati, naveo je Krmpotić. Dodao je kako je slobodan, s obzirom na činjenicu da je za ponedjeljak, 8. srpnja predviđena 12. sjednica Nadzornog odbora, predložiti da se sat ili dva prije dogovorene sjednice održi hitna izvanredna sjednica koja bi bila otvorena za javnost i na koju bi danom sazivanja bili upućeni pozivi svim zainteresiranim medijima, jer se radi o pitanjima od interesa javnosti.

Naime, Jutarnji list objavio je informaciju da Radman nije u imovinskoj kartici naveo da je vlasnik atraktivnog hotela Vila Park s četiri zvjezdice smještenog u šumskom zelenilu tik do Bohinjskog jezera u Nacionalnom parku Triglav, u susjednoj Sloveniji.

Na pitanje zbog čega u imovinsku karticu nije upisao nekretninu na Bohinju, Goran Radman Jutarnjem je listu preko glasnogovornice Hrvatske radiotelevizije Dorotee Lazanin Jelenc odgovorio da je istina da posjeduje nekretninu na Bohinskom jezeru.

'Ravnatelj je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uputio pitanje treba li u imovinskoj kartici navesti i imovinu u inozemstvu, ali odgovor još nije dobio', rekla je.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković otkrila je pak da su Radmanov upit primili prekjučer, 2. srpnja. Toga istog dana Jutarnji list, ističu, uputio je pitanje vezano uz njegovu slovensku nekretninu.

Novi list je pak došao do e-maila u kojem se Radman založio za to da se do ponedjeljka napravi prilog o tvrtki IN2 koju nagrađuje Microsoft, u kojem je Radman pak onomad bio generalni direktor za Jugoistočnu Europu.
'Ne vidimo ništa sporno u tome da se vrijedna informacija proslijedi Programu. U konačnici, urednik je uvijek taj koji odlučuje što će se objaviti u programu koji uređuje i za koji odgovara', poručili su Novom listu iz Službe za odnose s javnošću HRT-a.