GRADSKI POSLOVNI PROSTORI

USKOK istražuje Željka Keruma!

17.02.2014 u 18:53

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar za tportal.hr potvrdio je da su istražitelji Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u ponedjeljak ujutro posjetili gradsku upravu i izuzeli brojne dokumente. Nije htio otkriti nikakve detalje

'Došli su jutros, po službenom zadatku. Tražili su ugovore, između ostalih i one oko poslovnih prostora, za veći protekli period. Što su tražili, to smo im i dali', kazao nam je Baldasar.
Neslužbeno, u Banovini se može čuti da su istražitelji ozbiljno zainteresirani za praksu dodjele gradskih prostora u doba gradonačelnika Željka Keruma, kao i za činjenicu da su brojni korisnici tada koristili gradske kvadrate bez valjanog ugovora. U sjedištu splitske gradske uprave pojavili su se po nalogu USKOK-a, što sugerira da se eventualne malverzacije ozbiljno istražuju.

Bivši gradonačelnik Željko Kerum u više je navrata priznao da je Državno odvjetništvo posjećivalo Banovinu, a i njegov tadašnji zamjenik Jure Šundov govorio je da ondje 'gotovo pa spavaju'.
'Bog im dao sreću i zdravlje! Bili su u gradskoj upravi svako malo, a samo oko Zapadne obale imali smo petnaestak prijava. Dolazili su radi svačega, a evo mi smo živi, zdravi i na slobodi. Mirno spavamo, to vam govorim i u ime Željka Keruma i u svoje ime! Nikome Kerum nije zapovjedio da radi ovo ili ono, a gradske službe su dužne raditi po zakonu. Nimalo se ne uzbuđujem', kazao nam je Šundov nakon vijesti o još jednom dolasku istražitelja. Smatra da je 'nekome u interesu sada pisati o ovoj temi'.

Inače, DORH je u splitskoj gradskoj upravi već istraživao sumnjive tajno potpisane anekse o gradnji Spaladium arene iz doba Ivana Kureta, zatim Kerumovu prenamjenu gotovo 60 milijuna kuna namjenskih sredstava za saniranje odlagališta otpada, a potom i njegove javno-privatne poslove s poduzetnicom Marinom Wallner. Nakon njihovih posjeta Banovini ni u jednom slučaju ništa se nije dogodilo.