SLIJEDI LI ŠTRAJK?

Uprava HEP-a ne dozvoljava povećanje plaća radnicima

14.05.2014 u 18:36

Bionic
Reading

Iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) priopćili su u vezi današnjeg istupa sindikalnih čelnika oko nepotpisivanja kolektivnog ugovora (KU) da su još 3. travnja sindikatima uručili prijedlog KU-a za koji smatraju da je povoljan i prihvatljiv za HEP-ove radnike, no nisu mogli pristati na sindikalni zahtjev za povećanjem plaća

I dalje smatramo da je prijedlog tog KU-a bio dobra osnova za konstruktivni dijalog u svrhu postizanja obostrano zadovoljavajućeg rješenja, a nikako razlog za najavu pokretanja drastičnih sindikalnih akcija, poručuju iz HEP-a.

Napominju da je krajem travnja, za vrijeme kolektivnog pregovaranja, Vlada donijela odluku o planu upravljanja imovinom u vlasništvu Hrvatske za 2014., a Uprava HEP-a postupila je sukladno toj odluci.

Uprava HEP-a odgovorno nastoji urediti odnose sa zaposlenicima HEP grupe te je snažno zainteresirana za postizanje kvalitetnog dogovora sa sindikatima oko novog KU-a, ističe se u priopćenju.

Čelnici dvaju najvećih sindikata u HEP-u zaprijetili su danas da bi zbog nepotpisivanja KU-a moglo doći do štrajka i problema u opskrbi strujom, te su pozvali poslodavaca da hitno obnovi kolektivne pregovore.