žuti meteoalarm

Upozorenje DHMZ-a: U četvrtak ujutro čekaju nas izrazito niske temperature, mraz i magla, a na Jadranu bura

01.04.2020 u 15:17

Bionic
Reading

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za četvrtak za gotovo cijelu Hrvatsku zbog temperatura koje će se spustiti do minus sedam, a ujutro se očekuje i mraz

Žuti meteoalarm, koji označava da je vrijeme potencijalno opasno, odnosi se na unutrašnju Hrvatsku te srednju i južnu Dalmaciju.

Prema prognozi, sutra ujutro moguća je kratkotrajna magla, uglavnom po kotlinama i uz rijeke. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -7 do -2, na Jadranu uglavnom od 2 do 7. Tijekom dana uglavnom sunčano, poslijepodne u središnjoj i istočnoj unutrašnjosti uz prolaznu umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu slab i mjestimice umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji jugoistočni.

U noći i u četvrtak ujutro na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a potom jugozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će između 9 i 14 stupnjeva.

U biometeorološkoj prognozi objavljenoj na stranicama DHMZ-a stoji da će biometeorološke prilike biti povoljne u cijeloj zemlji. Jutro će biti hladno, pa upozoravaju na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike. Danju će sunčano vrijeme podržavati dobro opće stanje. Ne očekuju se tegobe ni kod meteoropata ni kod kroničnih bolesnika.

  • +3
Ilustrativna galerija / Mraz Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj