VREMENSKA PROGNOZA

Razlog više za ostanak doma: Novi tjedan donosi kišu, snijeg, vjetrove i osjetno hladnije vrijeme

29.03.2020 u 08:31

Bionic
Reading

Dobre vijesti za epidemiologe - u nedjelju će vrijeme biti nešto manje pogodno za boravak na otvorenom, dok već u ponedjeljak dolazi osjetno hladnije vrijeme

U nedjelju na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Mjestimice je moguće malo kiše ili pokoji pljusak, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj. Vjetar većinom slab, na istoku povremeno umjeren sjeverozapadni, a krajem dana sjeveroistočnjak u jačanju.

Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, a krajem dana na sjevernom će Jadranu jačati bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C.

Prognoza 29.3. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Početak narednog tjedna donosi umjereno i pretežno oblačno, razmjerno vjetrovito i osjetno hladnije vrijeme. Povremeno će biti kiše, u gorju i snijega, a krajem dana snijega može biti i drugdje u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, krajem dana podno Velebita ponegdje i orkanskim udarima.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 1 i 6, na Jadranu od 7 do 10 °C. Najviša dnevna u većini kopnenih krajeva između 6 i 11, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18 °C.