VEČERNJI NAPAD

Upao u kuću i pretukao starice tražeći novac

Bionic
Reading

Prijeteći vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage, nepoznati maskirani počinitelj sinoć je, oko 21 sat, počinio razbojništvo u kući kod Dugog Sela u kojoj su bile tri starije osobe, od kojih su dvije pritom ozlijeđene, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka

Razbojništvo se dogodilo u selu Jalševec Nartski, u kući u kojoj su u tom trenutku bili 81-godišnji muškarac sa suprugom i rođakinjom.

Njih dvije su zbog ozljeda koje su dobile, neslužbeno se doznaje, od udaraca pištoljem, prevezene u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje je utvrđeno da je 68-godišnjakinja teško ozlijeđena, a 74-godišnjakinja lakše.

Nasilnik im je otuđio uglavnom novac i nakit, a visina štete još se ne zna.

Novinari Jutarnjeg lista otišli su u posjet napadnutim starcima. 'Daj pare! Ubit ću te! Daj pare, jesi li me čula?! Šta čekaš? Daj pare', vikao je naoružani nepoznati lopov na 81-godišnjeg L. B. tijekom jednosatnog iživljavanja nad njegovom suprugom J. B. (67) i rođakinjom J. B.

Obje je tukao, ozlijedio a potom pokrao i ostavio zaključane u kući. U vrijeme napada vlasnik kuće je spavao na katu i nije čuo što se događa u prizemlju. Policiju je pozvala susjeda kojoj se za pomoć, izašavši kroz prozor, obratila vremešna J. B. s teškim ozljedama glave. Potom je 67-godišnja supruga vlasnika kuće hospitalizirana u KB Dubrava, dok je 74-godišnjakinja otpuštena na kućnu njegu.