HRT DOZNAJE

Umjesto Borisa Jokića, kurikularnu reformu vodit će Dijana Vican i Matko Glunčić

07.07.2016 u 09:27

Bionic
Reading

Umjesto Borisa Jokića, voditelji cjelovite kurikularne reforme bit će Dijana Vican sa Sveučilišta u Zadru i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a, doznaje HRT

Dijana Vican prva je rektorica zadarskog sveučilišta i državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja u mandatima Dragana Primorca i Radovana Fuchsa.

Na zagrebačkom FF-u diplomirala je pedagogiju, završila poslijediplomski studij iz andragogije i doktorirala iz odgojnih znanosti.

Matko Glunčić profesor je s Odsjeka fizike, a bio je član Stručne radne skupine za gimnazijski kurikulum i član Stručne radne skupine za predmetni kurikulum iz fizike. Nisu imenovani umjesto razriješene Ekspertne skupine već će voditi posebno Povjerenstvo.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović održala je ranije odvojene sastanke s predstavnicima stručnih radnih skupina Cjelovite kurikularne reforme i predstavnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem.

Glavni zaključak sastanaka bio je taj da se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te da je potrebno osnažiti javnu raspravu kako bi se riješile sve nedoumice.

Također je zaključeno da treba učiniti sve kako bi mladi školovani ljudi nastavili živjeti i raditi u svojoj domovini.