NEZAVISNA LISTA U ŽUPI DUBROVAČKOJ

Umjesto apstinencije kandidirali su se na izborima

05.05.2009 u 10:22

Bionic
Reading

Skupina mladih i obrazovanih ljudi zaključila je da im je dosta letargije i nebrige za svakodnevne životne probleme u Župi dubrovačkoj, pa su udružili snage, složili nezavisnu listu, porazgovarali sa susjedima i složili listu problema, odnosno projekata čije bi rješavanje obradovalo cijeli taj kraj

Povodom službenog početka izborne kampanje Nezavisna općinska lista Stijepa Galjufa za Župu dubrovačku najavila je da se neće razmetati džambo plakatima i skupim novinskim oglasima, već će svoje promidžbene aktivnosti temeljiti na osobnom pristupu i razgovoru s biračima te predstavljanju tiskane programske knjižice 'Vaš glas u Vijeću'.

'U skladu s temeljnom odrednicom djelovanja želimo u potpunosti iskoristiti raspoloživo vrijeme isključivo za komunikaciju s biračima, stanovnicima Župe, da bismo što bolje i kvalitetnije zastupali naše zajedničke interese u Općinskom vijeću', istaknuli su u svom priopćenju članovi Nezavisne liste.

Svojim pristupom, kažu, žele potaknuti i ostale stranke u Župi da konačno počnu komunicirati sa stanovništvom i prepoznaju stvarne probleme općine. Komunikaciju s građanima obećali su nastaviti i ako dobiju mandat u Vijeću.

Nezavisnu listu Stijepa Galjufa predstavljaju mladi, obrazovani i poduzetni ljudi, koji su zaključili da jedino kao članovi Općinskog vijeća mogu utjecati na poboljšanje životnih uvjeta u Župi dubrovačkoj. I oni su, kažu, kao i većina njihovih susjeda razmišljali da neće izići na birališta jer 'nemaju za koga glasati', no umjesto apstinencije odlučili su se aktivno sudjelovati na izborima. Zanimljivo je, naime, da je na prethodne lokalne izbore u Župi izišlo svega tridesetak posto registriranih birača.

Tijekom nekoliko mjeseci intenzivnog rada i razgovora s biračima stvorili su detaljan plan razvoja općine, s jasnom vizijom kako iskoristiti sportsko-rekreativne potencijale za brz turistički razvoj, a predpristupne fondove EU-a za razvoj eko-poljodjelstva te malog i srednjeg poduzetništva. Osim toga, ponudili su konkretan izborni program s cjelovitim rješenjima za čitav niz gorućih problema u Župi kao što su: infrastruktura, kvaliteta življenja, perspektiva za mlade obitelji te još puno zanemarenih detalja koji svakodnevicu čine boljom.

Više informacija o Nezavisnoj listi možete doznati na njihovoj internetskoj stranici - www.nezavisnalista.com