DRSKA KRAĐA

Ukradena službena značka zapovjednika Vojne policije prodaje se na aukciji

28.06.2016 u 11:51

Bionic
Reading

Iz službenog automobila načelnika Vojne policije brigadira Tihomira Zebeca 8. ožujka ukradena je privatna ručna torba u kojoj su se, pored osobnih stvari, nalazile službena značka i iskaznica Vojne policije, potvrdio je danas MORH

Prema navodima MORH-a, o počinjenom kaznenom djelu izviještena je nadležna policijska postaja PU zagrebačke i istražitelji kriminalističke vojne policije Pukovnije Vojne policije koji su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti o čemu su izvijestili nadležno državno odvjetništvu u Zagrebu.

Prema pisanju portala net.hr, na Zebecovom službenom automobilu navodno su prije provale probušene sve četiri gume što upućuje kako su lopovi znali tko je žrtva, a navodi se kako se među plijenom našlo i brigadirovo prijenosno računalo.

Prema, pak, pisanju nekih drugih portala, nedugo nakon krađe službena značka Vojne policije s brojem 0001 našla se na aukciji s početnom cijenom od jednog eura, a u međuvremenu je njezina cijena na nadmetanju narasla na 7.000 kuna.


Brigadir Zebec se, podsjetimo, 2013. godine našao u središtu skandala povodom napisa u tisku i iskazanog nezadovoljstva dijela bivših pripadnika Jedinice za posebne zadatke Rakitje koji su ga prozvali za lažiranje biografije objavljene u knjizi o Vojnoj policiji.

Zebec je nakon prozivanja sam naredio istragu za utvrđivanje njegova statusa branitelja, odnosno, utvrđivanja njegove pripadnosti Jedinici za posebne zadatke Rakitje 1991. godine, budući da je dio bivših pripadnika kazao kako ga se ne sjeća iz tih vremena.