MASKIRANI RAZBOJNIK

Uhvaćen Djed Mraz pljačkaš

01.02.2010 u 18:06

Bionic
Reading

Pljačkaš koji je uoči Stare godine, u crvenoj kapi Djeda Mraza i uz prijetnju nožem opljačkao dvije prodavaonice mješovite robe u Slavonskom Brodu, nakon čega je na biciklu odjeurio u noć, uhvaćen je u subotu, nakon još jedne, ovaj put neuspješne, pljačke trgovine

Crvena kapa Djeda Mraza 23-godišnjem je pljačkašu očito donosila sreću. Zamaskiran tom kapom počinio je dvije pljačke, podebljao si novčanik za oko 5.000 kuna i uspješno umaknuo policiji. Nakon što je novogodišnje slavlje završilo, a pljačkaš crvenu kapu zamijenio običnom, sve mu je krenulo naopako. Iz nove pljačke nije izašao bogatiji za dnevni utržak, nego za kaznenu prijavu.

Naime, 23-godišnjak je u subotu u 18.30 sati zajedno sa svojim 20-godišnjim prijateljem banuo u trgovinu u Ul. J. Bašića u Slavonskom Brodu. Maskirani običnim kapama i šalovima, mladići su izvadili noževe, zaprijetili prodavačici i zatražili od nje novac, no već su tu slomili 'zube', jer je hrabra zaposlenica odbila predati utržak te počela vikati i galamiti.

Naoružani pljačkaši potom u pobjegli iz trgovine praznih ruku, a nekoliko minuta kasnije uhićeni su u blizini mjesta događaja. Provedeno kriminalističko istraživanje potvrdilo je sumnje policajaca da je stariji od dvojice pljačkaša upravo mladić koji je maskiran u kapu Djeda Mraza, 15. i 30. prosinca, s nožem u rukama opljačkao dvije trgovine.

U suradnji s državnim odvjetništvom protiv 'Djeda Mraza' slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog počinjenih kaznenih djela razbojništva, a isto slijedi i 20-godišnjaku koji se 23-godišnjem prijatelju pridružio u trećoj, neuspjeloj pljački trgovine.