divljanje u ateni

Uhićeni u Grčkoj danas izlaze pred tužitelja, još 50 hrvatskih huligana u bijegu

09.08.2023 u 08:42

Bionic
Reading

Svih 94 uhićenih osoba koje je grčka policija privela jučer nakon huliganskih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama bit će izvedeni pred tužitelja

Još petorica Hrvata koji su navodno sudjelovali u skupini koja je izazvala krvave incidente u New Philadelphiji dovezena su u utorak kasno navečer u Igumenicu, dok su brodom trebali otputovati u Italiju, a odatle se vratiti u Hrvatsku, prenosi agencija ANA. Osim toga, jučer je u Kakaviji uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je autobusom pokušavao otići iz Grčke u Tiranu.

Nakon jučerašnjih huliganskih nereda u kojima je jedna osoba poginula i osam ih je ozlijeđeno, policija je postavila blokade cesta posvuda u Grčkoj, a posebno na izlazima iz zemlje, kako bi uhitila sve koji su sudjelovali u navedenim krvavim incidentima. Prema informacijama, procjenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih huligana u bijegu, a u tijeku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva. Mediji su jučer javili kako je zbog ubojstva 29-godišnjeg Michalisa, navijača AEK-a, uhićen Grk, što nije službeno potvrđeno.

Privođenje navijača koji su sudjelovali u neredima Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

UEFA je nakon ovih događaja odgodila utakmicu 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama i novi datum igranja je 19. kolovoza. Utakmica koja se trebala igrati u Zagrebu sljedeći tjedan 15. kolovoza, ostaje na rasporedu.. Unatoč tome AEK i dalje traži da se utakmica otkaže.

"Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora huligana iz Hrvatske, AEK izlazi na teren i mora igrati protiv ove momčadi?", piše na službenim stranicama atenskog kluba koji očito traži izbacivanje Dinama iz europskih natjecanja.

  • +11
Nogometaši AEK-a odali su počast ubijenom navijaču Izvor: Pixsell / Autor: Stelios Stefanou/EUROKINISSI/PIX

"Tko nas zapravo tjera da te utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet? Je li lobiranje Hrvata u kontekstu UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele? I zahtijeva li dobrobit europskog nogometa da naše igrače tjeramo da igraju nogomet u svojoj jazbini kao da se ništa nije dogodilo? Postoji samo jedan način: Trenutačna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka", zaključuje AEK ovaj tejst u kojem traži kaznu za Dinamo.