bijesni su

AEK brutalno udario na Dinamo: Odmah ih kaznite! Hoće li ubojice biti na tribinama?

09.08.2023 u 05:55

Bionic
Reading

Grčki prvak AEK je objavio novo priopćenje u kojem se od Uefe traži da maksimalno kazni Dinamo zbog incidenta kojeg su u Ateni u ponedjeljak navečer izazvali njegovi navijači, a u kojem je ubijen navijač AEK-a Michalis Katsouris (29)

AEK je novim priopćenjem reagirao nakon što je u sukobu navijača Dinama i AEK-a u ponedjeljak u Ateni ubijen domaći navijač Michalis Katsouris (29). UEFA je nakon tragičnih događaja odgodila prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama, koja se trebala igrati u utorak u Ateni.

Prema novom rasporedu, koji je dogovoren na sastanku klubova i Uefe, prvo će se igrati utakmica na Maksimiru, u utorak 15. kolovoza od 20 sati (MAXSport, MAXtv), a uzvrat je u subotu 19. kolovoza od 20.45 sati (MAXSport, MAXtv),

No, pitanje je kako će sve završiti jer je AEK krenuo 'u rat' priopćenjima. Prvo je tijekom utorka stiglo dramatično obraćanje javnosti aktualnog grčkog prvaka, a sad je objavljeno novo. I to puno oštrije, u kojem se brutalno napada Dinamo i u kojem se od Uefe traži da maksimalno kazni 'modre'.

Izvor: Screenshot / Autor: enwsi.gr

'Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što doznajemo zadnjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora klošarskih kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove momčadi? Hoće li neki od njegovih ubojica biti na tribinama? Hoće li ondje biti njihovi suradnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubojstvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svijet i ponose se ubojstvom koje su počinili njihovi suradnici u organiziranom kriminalu?', pitaju se iz AEK-a te nastavljaju u istom tonu:

'Tko nas zapravo tjera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet? Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele? I zahtijeva li dobrobit europskog nogometa da naše igrače tjeramo da igraju nogomet kao da se ništa nije dogodilo?

Postoji samo jedan način: Trenutačna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka. Zajedno s AEK-om!', stoji u novom priopćenju AEK-a.

  • +11
Nogometaši AEK-a odali su počast ubijenom navijaču Izvor: Pixsell / Autor: Stelios Stefanou/EUROKINISSI/PIX