provedena istraga

Uhićen mladić koji je na Božić pucao u središtu Rijeke

30.12.2018 u 14:33

Bionic
Reading

Policija je pronašla i na području Štirigove uhitila odbjeglog 27-godišnjaka koje je na blagdan Božića sudjelovao u sukobu s više osoba u središtu Rijeke i pucao iz vatrenog oružja, izvijestili su u nedjelju iz Policijske uprave primorsko- goranske.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ga se da je u utorak, 25. prosinca, malo poslije ponoći, sudjelovao u tjelesnom sukobu s više osoba i remećenju javnog reda i mira ispred ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke, u ulici Riva, gdje je bilo više desetaka gostiju te je pucao iz vatrenog oružja.

Nakon toga, 27-godišnjak je pobjegao i bio je nedostupan policiji, ali je u subotu oko 13 sati uhićen na području Policijske postaje Štrigova u Policijskoj upravi međimurskoj. Zbog daljnje kriminalističke istrage, doveden je u Prvu policijsku postaju Rijeka.

Kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena i prekršajna prijava radi remećenja javnog reda i mira, naveli su iz policije.