konačno poznato

Policija završila očevid: Pucnjava u Dubravi bila je obračun dilera droge

19.10.2018 u 16:55

Bionic
Reading

Policijski službenici III. policijske postaje Zagreb i Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za događaj u Novoselskom odvojku u Dubravi 16. listopada. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se 16. listopada u 19.14 sati trojica osumnjičenih, starosti 28, 26 i 33 godine, dovezli osobnim automobilom kojim je upravljao 33-godišnjak do obiteljske kuće u Novoselskom odvojku u Dubravi

Potom su 28-godišnjak i 26-godišnjak izašli iz osobnog automobila te se na kolniku ispred obiteljske kuće verbalno sukobili s dvojicom muškaraca koji žive u obiteljskoj kući pred kojom su se zaustavili. U jednom trenutku obojica osumnjičenih izvadili su pištolje, repetirali ih te, u namjeri da iste dovedu u opasnost, prema njima ispalili više hitaca. Jedan hitac je u svojoj putanji probio stjenku ulaznih vrata obiteljske kuće u kojoj se u tom trenutku nalazilo devet osoba. Kada su prestali s pucanjem, jedan od članova obitelji, osumnjičeni 25-godišnjak, je iz kuće uzeo zasad neutvrđeno vatreno oružje te u smjeru vozila koje se udaljavalo ulicom prema zapadu i u kojem su se nalazila trojica osumnjičenih, u namjeri da ih dovede u opasnost, ispalio više hitaca. Jedan hitac je pogodio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka koji je bio parkiran na ulici te mu oštetio karoseriju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica hrvatskih državljana starosti 26 i 28 godina su osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215 st. 1.Kaznenog zakona na štetu devet osoba koje su se nalazile u obiteljskoj kući, čija su ulazna vrata pogođena zrnom ispaljenog pištoljskog streljiva, dok je 33-godišnjak osumnjičen za pomaganje u počinjenju opisanog djela.

Dvadesetpetogodišnjak koji se prethodno sukobio s ranije navedenim osumnjičenima i pucao u njihovom smjeru iz vatrenog oružja osumnjičen je za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215 st. 1.Kaznenog zakona na njihovu štetu ali i na štetu osoba koje su bile na ulici, potom za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz čl. 235 st. 1. Kaznenog zakona, kao i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331 st. 1.Kaznenog zakona.

Osumnjičeni 25-godišnjak i 33-godišnjak su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se za osumnjičenim 28-godišnjakom i 26 godišnjakom intenzivno traga.

  • +7
Pucnjava u Dubravi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Prilikom provođenja očevida na mjestu događaja, iza obiteljske kuće, pronađeno je 6 paketa s ukupno 31,2  kilograma marihuane, s čim u vezi se provodi daljnje kriminalističko istraživanje. Također, pretragom kuće pronađeno je više desetaka komada puščanog streljiva, više spremnika za automatsku pušku, plinski pištolj i 1,54 grama amfetamina.