ILEGALNO ORUŽJE

Uhićen bivši boksački prvak Šaponja

12.01.2011 u 17:34

Bionic
Reading

Veljko Šaponja (34), bivši prvak u boksu i kick-boxingu, i još dvojica muškaraca s područja Primorsko-goranske županije uhićeni su jučer poslijepodne u restoranu Roko, koji se nalazi na glavnoj opatijskoj prometnici, zbog prijave o nedozvoljenom posjedovanju oružja i eksplozivnih tvari

Glasnogovornik PU primorsko-goranske Tomislav Veršić rekao nam je tek da je kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 36, 34 i 19 godina, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela, započelo 10. siječnja te da je istraga

još u tijeku. Dodao je da je trojac trenutno na slobodi nakon što je policija Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnijela kaznenu prijavu.

Braća Veljka Šaponje, Nikola i Slobodan, još ranije su uhićeni i pritvoreni kao pripadnici velike narkoskupine razotkrivene 2007. godine, koja je iz Južne Amerike prenijela u Europu sedam kilograma kokaina.

I sam Veljko se 1. studenog 2010. našao na stranicama crne kronike, kada mu je u noći namjerno zapaljen skupocjeni BMW, uredno parkiran u riječkom naselju Krnjevo. Izjavio je tada da zna tko mu je zapalio automobil, spominjao je albansku mafiju, te da je na vrijeme upozorio policiju, no ona je to demantirala.