ravnatelj na mukama

U Zagrebu jedan novozaraženi koronavirusom: ‘On je noćna mora za epidemiologe!’

18.05.2020 u 14:00

Bionic
Reading

U Zagrebu je u protekla 24 sata samo jedna osoba pozitivna na koronavirus, ali epidemiologe muči upravo taj jedan jer ne znaju koji je izvor zaraze, odnosno gdje se zarazio.

“On je noćna mora je za epidemiologe. Nije nam jasno gdje se zarazio. Riječ je o muškarcu koji radi u rasporedu gdje je 15 dana na poslu, a 15 dana je slobodan i ne znamo gdje se zarazio”, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, dr. Zvonimir Šostar.

“Nastavit ćemo s našom istragom jer drugo nam ne preostaje”, dodao je Šostar, prenosi Zagreb.info.

S današnjim novim slučajem ukupni broj zaraženih u Zagrebu je 479 osoba.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako “možemo biti zadovoljni jer se približavamo “pozitivnoj nuli” po pitanju broja zaraženih. To bi se moglo očekivati kroz 20-ak dana”.

“Molim sugrađane da čuvamo što smo uspjeli, da covid-19 nije ušao u naše domove za starije. Danas popuštaju mjere i moći će se u posjete, ali nemojmo se opustiti“, rekao kazao je gradonačelnik.

  • +13
Autobusni kolodvor Zagreb Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Osvrnuo se i na događanja na Markovu trgu. “Nikad nisam dvojio da su premijer i Vlada na jednoj strani, a Grad na drugoj. Moja zona odgovornosti je svaki sugrađanin. Jutros smo jasno iznijeli svoje stavove, a uvjeren sam da će doći do dogovora, do partnerskog odnosa. Znam što je odgovornost i mislim da ćemo na prvoj radnoj sjednici Vlade imati sve tri točke koje smo uobličili i danas prezentirali”, rekao je Bandić.

Na pitanje o ponovnoj naplati parkinga rekao je da neće biti kažnjavanja već prvog tjedna. “Ja sam jutros bio u Cvjetnom naselju i rekao sam da imamo tjedan dana prijelaznog roka. Mi ćemo o trošku grada prevesti ona vozila čiji su vlasnici u studentskom domu”, poručio je Bandić.

Dodao je i kako će se do 25. svibnja uručiti ključevi stanova onim obiteljima koje su zadovoljile kriterije.