testirano 396 osoba

U Zagrebu 59 novooboljelih od koronavirusa

02.09.2020 u 13:10

Bionic
Reading

U Zagrebu je 59 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Grada Zagreba

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić istaknula je da su u protekla 24 sata proveli 396 testiranja te je zabilježeno 59 novih slučajeva Covida-19.

"Od tih 59 novooboljelih, njih 29 su kontakti sa prethodno oboljelim osobama, od čega imamo dva grupiranja, jedan je psihijatrijska klinika Vrapče gdje je zabilježeno pet slučajeva (jedan djelatnik i četiri pacijenta) i jedan samostan na području Grada Zagreba gdje je zabilježeno ukupno šest slučajeva", istaknula je Šikić na konferenciji za novinare.

Rekla je i da je za 12 osoba negativna epidemiološka anamneza, za 11 osoba je izvor zaraze izloženost na godišnjem odmoru, njih pet su import iz Bosne i Hercegovine, a za dvije osobe su epidemiološke obrade još uvijek u tijeku.

Šikić je naglasila i kako su 164 osobe dobile mjeru samoizolacije. Istaknula je i kako je 64 više oporavljenih građana Zagreba.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je povećana aktivnost kroz domove zdravlja, u Covid ambulantama pomoć su zatražile 384 osobe, je samoizolacija određena za četiri osobe, a 241 osoba upućena je na testiranje. Također, na Covid punktovima uzeto je 269 uzoraka koji su na obradi u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

"Sustav funkcionira otežano, prilagođeno epidemiološkoj situaciji", poručio je pročelnik Jeleč.