'KAMPANJA' SE ŠIRI

U Vojniću skinuta i ukradena ćirilična ploča

Bionic
Reading

Sa zgrade općine u Vojniću noćas je skinuta i ukradena ploča s ćiriličnim natpisom, izvijestila je jutros karlovačka policija koja provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja, a tijekom dana obavit će očevid

Vođa oporbe u vojničkom općinskom vijeću Branko Eremić (SDP) kazao je da se u Vojniću skoro deset godina provode prava manjina zajamčena Ustavom RH i Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

'Devet godina istaknute su ploče i manjinska zastava i do sada ih nitko nije dirao, zato smatram da je ovo dokaz da je riječ o tendencioznoj politici u službi HDZ-a koji želi smijeniti koaliciju uz SDP s vlasti', kazao je Eremić.

Uklanjanje ćiriličnih ploča osudio je karlovački župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Vučić koji smatra da su 'svi ovi izgredi rezultat državne politike a ne politike HDZ-a'.

'Osuđujem uklanjanje ćiriličnih ploča, ali svi ovi izgredi su rezultat državne politike a ne politike HDZ-a i dokaz da u Vukovaru još nisu sazreli uvjeti za to', rekao je, uz ostalo, Vučić.

Istaknuo je da da HDZ apsolutno nema veze s uklanjanjem ploča 'zato jer one nikome nisu smetale do sada i zato jer su u Vojniću postavljene za vrijeme kada je na vlasti bio HDZ'.

Načelnik općine: Prije 10 dana naručili nove ploče jer smo očekivali ovakvo nešto

'Nikada nije bilo niti jednog incidenta. Međutim, s obzirom na sve što se posljednjih dana događa u Hrvatskoj vezano za Vukovar i obzirom da naša Vlada ne čini ništa da bi smanjila te tenzije, nego naprotiv zaoštrava situaciju sa Stožerom, još prije 10 dana mi smo naručili i kupili nove ploče jer je bilo za očekivati ovako nešto s obzirom da se dogodilo slično i u susjednim općinama', rekao je načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić.

Ovaj događaj nema veze s mještanima Vojnića, smatra Andrić, te dodaje da je to samo projekcija događaja u Vukovaru i nezadovoljstvo koje se širi Hrvatskom, a cijeloj zemlji štete ovakvi događaji.