KARAMARKO U ŠALI S NOVINARIMA

'U stranku ću staviti slike s pričesti ili krizme!'

23.05.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Prvi put otkada je postao predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko pojavio se na sjednici Sabora, u kojem još uvijek vrši dužnost saborskog zastupnika. Prije samog zasjedanja održao je sjednicu Kluba zastupnika HDZ-a, kojom je predsjedao potpredsjednik Kluba Davorin Mlakar, jer šefica tog tijela Jadranka Kosor jutros nije došla

Kako je nakon sjednice Kluba novinarima pojasnio Karamarko, 'Kosor ima problema s ramenom i bila je u ambulanti'. Pritom je kazao da nije ignorirao njene pozive, nego je vjerojatno došlo do greške jer je nakon nedjelje 'imao tisuće poziva i čestitki'.

'Ne izbjegavam je namjerno, Bože sačuvaj. Nema više razloga za to. Ove predizborne napetosti su prošle i moraju proći. Tenzije moraju splasnuti. Sve taštine, i pobjednika i poraženih, moraju biti anulirane. Mi smo jaka stranka i pokazat ćemo koliko smo jaki, ozbiljni i demokratični. Nemojte se bojati za budućnost HDZ-a i jedinstvo stranke. Mi ćemo sad pojačanim intenzitetom puhati za vrat Vladi koja još ništa pametno i konstruktivno nije napravila', kazao je Karamarko prozvavši vladajuće zbog njihove demokratičnosti i činjenice da je Zoran Milanović bio jedini kandidat za predsjednika stranke.

Iako se od Karamarkove pobjede govori da Kosor i Vladimir Šeks više neće biti potpredsjednici Sabora, o kadrovskim pitanjima na sjednici Kluba nije bilo riječi. 'Sve ovisi o Predsjedništvu i sve će to biti tema rasprave Predsjedništva. Tamo gdje dođe do razmimoilaženja ja ću kao predsjednik presijecati, što je moje statutarno pravo. Sve je moguće i sve je otvoreno. Nisam rekao ništa unaprijed – ni da će doći do kadrovskih smjena, ni da neće. Gledat će se i uspjeh na izbornom saboru – neki su bili malo više uspješni, a neki manje, i to će se uzimati u obzir, ali i iskustvo nekih ljudi', pojasnio je Karamarko.

Oporbe u svojim redovima Karamarko se ne boji jer, kako je pojasnio, 'svi imaju pravo na različita mišljenja, no kada izađu van, onda je mišljenje unisono i mišljenje većine'.

Novinarima je na upit kazao da možda čak i danas ode u stranku, a odgovorio je i na pitanje hoće li kao njegova prethodnica imati svoje slike po hodnicima središnjice. 'Ako mislite da ću staviti svoje slike, varate se. Možda onu s prve pričesti i krizme. Sad karikiram malo... neće biti slika', rekao je Karamarko

Upitali su ga novinari i što će biti s mjestom predsjedajućeg za stolom Predsjedništva u središnjici, aludirajući pritom na vrijeme Jadranke Kosor, kada je predsjedajući sjedio na kožnoj stolici, a svi ostali na plastičnima.

'Uvest ćemo sve kožne ili plastične. Vidjet ćemo koja je verzija jeftinija', rekao je Karamarko kroz smijeh.

Na upit novinara kada će biti novi izbori u HDZ-u, Karamarko je kazao: 'Nisam raspoložen jutros poput Nostradamusa. Rekli smo da ćemo nakon lokalnih izbora raditi na našem saboru. Osnovna novost bi bila jedan član – jedan glas.'


ŠEKS: NIJE KRAJ SVIJETA TO ŠTO NISAM IZABRAN

Na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a ipak se pojavio Vladimir Šeks, kojeg su novinari upitali je li u nedjelju doživio najteži politički poraz.

'Ne osjećam se kao da sam doživio poraz, nego osjećam da je pobijedila demokracija u HDZ-u, jer 15. izborni sabor bio je u odnosu na svih 14 prethodnih na razini najviših demokratskih standarda', rekao je Šeks.

Upitan je li ovo njegov politički kraj, s obzirom da nije ušao ni u kakva stranačka tijela, Šeks je kazao da je 'kao saborski zastupnik' po funkciji 'član Središnjeg odbora'.

'Nisam izabran na saboru, ali nije to kraj svijeta', rekao je Šeks