OHRABRUJUĆE BROJKE

U splitskoj županiji bez novooboljelih, Brač čeka kraj karantene

20.05.2020 u 12:14

Bionic
Reading

Na području Splitsko-dalmatinske županije, pa tako ni otoka Brača koji je još uvijek svojevrsnoj izolaciji, nema novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite ove županije

U prethodna 24 sata obrađeno je ukupno 148 testova, od čega 66 sa Brača, te su se svi pokazali negativnima. Na Braču, inače, nakon izbijanja žarišta vrijede mjere koje su ostatku Hrvatske postupno ukidane, pa ondje nije dozvoljeno zadržavanje na javnim mjestima, ne rade trgovine osim onih najnužnijih do 17 sati popodne, zatvoreni su kafići i restorani, a nije dozvoljen ni rad obrtnicima poput frizera ili kozmetičara. Za kretanje između bračkih naselja, kao i za sam dolazak na otok, potrebne su propusnice.

Ove mjere uvedene su na rok od dva tjedna, te bi trebale prestati važiti ove nedjelje.

Od početka epidemije u Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraženo je ukupno 558 osoba, a do današnjeg dana izliječeno ih je 434. U bolnici se još uvijek nalazi 28 pacijenata, a petero je na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi još samo 27 zdravstvenih djelatnika, a u karanteni u hotelu Zagreb jedna jedina osoba.