nova objava

Milanović: Štitim Ustav HDZ-a, teško su ga prekršili u pandemiji

06.04.2024 u 12:43

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović opet se oglasio na Facebooku i prozvao Vladu Andreja Plenkovića za kršenje Ustava

'Od kada sam stupio na dužnost Predsjednika Republike, činio sam sve da osiguram poštivanje ustavno-pravnog poretka u Hrvatskoj i zaštitim hrvatski Ustav od nasrtaja HDZ-ove vlade, a posebno Andreja Plenkovića. Kršenje Ustavom zajamčenih prava hrvatskih ljudi tijekom pandemije bio je jasan i zlokoban znak da Plenković neće prezati ni od čega u namjeri uvođenja HDZ-ovog zuluma.

Ustavni sud već je tada sramotno asistirao Plenkoviću, pokrivajući svojim autoritetom - već tada sumnjivim i dvojbenim - sve što je Plenković činio. Ohrabren poniznim i podložnim mu Ustavnim sudom, Plenković se pretvarao u autokrata kojemu je kršenje zakona i Ustava postalo model vladanja.

Uz prodani Ustavni sud i kupljenu saborsku većinu, Plenković više nije ni skrivao da, kako reče, može sve što hoće. Gazio je prava i dostojanstvo hrvatskih ljudi, dopuštao je i poticao lopovluk i besramno štitio svoje korumpirane ministre, uništavao je sve institucije koje su mu stale na put, pogodovao je tuđim interesima na štetu hrvatskih… i sve to kršeći hrvatski Ustav i zakone.

Govorio sam, upozoravao sam, prozivao sam i sprječavao kršenje Ustava i zakona gdje god sam mogao koristeći svoje ovlasti. Kad je trebalo govoriti o Plenkovićevom ataku na hrvatske zakone i institucije, svih proteklih godina, šutio je Ustavni sud, šutjeli su i, nazovimo ih tako, ustavni stručnjaci, šutjeli su kvarni “analitičari”, pa i biskupi…

I evo sad pred izbore su se svi sjetili i progovorili o kršenju Ustava, ali ne da bi napokon prozvali i prokazali Plenkovića, već da bi zavarali hrvatske ljude. Sve znate. Zato ću ja, kao što sam činio protekle četiri godine, i sada ih opet prokazati i podsjetiti na sva Plenkovićeva i HDZ-ova kršenja Ustava i zakona. Baš zbog toga što su činili, što su gazili Ustav i zakone, odlučio sam ući u političku borbu s tom kriminalnom Plenkovićevom sljedbom. Podsjetiti hrvatske ljude na zlo i štetu koju su Plenković i HDZ učinili Hrvatskoj i, što je najvažnije, zaustaviti ih i spriječiti ih u naumu da nastave svoj pohod', napisao je Milanović.